Subscribe via RSS Feed Connect on Pinterest Google Plus

Google HTPS : doar siguranta cautarilor?

October 26, 2011 0 Comments

Cu siguranta ca nu sunt prima care aduce in discutie acest subiect, insa consider ca va afecta domeniul optimizarii pe motoarele de cautare suficient incat sa fie mentionat si comentat pe acest blog.

Google a anuntat asadar saptamana trecuta ca, pentru a proteja datele in legatura cu cautarile utilizatorilor logati, a introdus protocolul https, deocamdata doar pentru varianta google.com.

Nu este greu sa ne imaginam ca foarte curand toate versiunile lingvistice ale motorului de cautare utiliza https pentru utilizatorii logati.

Aspectul acesta poate avea un impact mare asupra specialistilor SEO care au nevoie de o analiza a cuvintelor cheie ce genereaza trafic pentru un anumit site. Practic, in momentul in care utilizatorul este logat, Google Analytics nu mai ofera date despre cuvantul cheie pe care acesta l-a scris pentru a ajunge pe situl respectiv.

Vizitele sunt in continuare monitorizate, nu mai avem insa acces la cuvantul cheie care a generat vizita respectiva – poate ati observat in Google Analytics noul “cuvant cheie” “not provided” din dreptul unor cautari. Ceea ce inseamna ca graficul evolutiei interesului vizavi de site pornind de la anumite cuvinte cheie nu vor mai fi exacte.

Impactul consider ca este mare pentru cei ce analizeaza acesti indicatori si o sa merg un pic mai departe si sa ma gandesc ca pe Romania introducerea https va fi chiar mai interesanta – in momentul in care marea masa a utilizatorilor va afla ca in felul acesta iti protejezi ceva, orice, nimeni nu va mai face cautari pe Google fara a fi logat. Sunt si alte instrumente care ofera informatii in legatura cu cautarile, dar nici unul la fel de performant ca Google Analytics.

Ma intreb daca o statistica completa a cuvintelor cheie folosite de utilizatorii internetului nu va fi oferita in versiunea platita Google Analytics

Filed in: SEO

About the Author:

Leave a Reply