Subscribe via RSS Feed Connect on Pinterest Google Plus

Timeline pentru Paginile de Facebook : 8 noutati

March 12, 2012 0 Comments

Un mai bun control al continutului, un look mai atragator si automat o paine de mancat pentru web designeri, dar si mai multe restrictii cu privire la ceea ce poate contine Cover-ul de pe Pagina de Facebook, sau diminuarea importantei landing tab-ului…

Facebook Timeline pentru branduri s-a lansat deja, iar pe 30 martie vom asista la migrarea tuturor paginilor catre noul design.

Dar iata si cateva din caracteristicile noului Facebook Timeline pentru Paginile de Facebook:

  • Cover photo : Landing Page-ul nu dispare, dar isi pierde din importanta, iar maxima vizibilitate o are acum fotografia de fundal, cover photo-ul. O imagine cu dimensiunile de 850px pe 315px, primul lucru pe care Fanii si cei inscrisi la Pagina de Facebook o vor vedea. Va trebui sa fie creativa si surprinzatoare, va putea contine un mesaj, insa va trebui sa respecte si o serie de reguli pe care le puteti citi in pagina de Guidelines.
  • Mesageria privata : vizitatorii vor putea sa transmita mesaje administratorilor de Pagini de Facebook. Nu va temeti de spam, reciproca nu este valabila decat in cazul in care exista deja un mesaj din partea utilizatorilor.
  • Posibilitatea de a scoate in evidenta anumite posturi: le putem mari sau urca in prima parte a paginii, cu ajutorul optiunii “Pin” (nici o legatura cu Pinterest). Este o modalitate foarte utila de a evidentia un anumit post timp de o saptamana. Exista si optiunea « highlight ». Vom observa cum postul respectiv va avea latimea intregii pagini. Ne putem intoarce la dimensiunea initiala oricand dori.
  • Panoul de Administrare : de aici vedem casuta de mesaje, notificarile, Like-urile noi si Statisticile Insights. Putem acum raspunde mesajelor, vedea statisticile, accesa “activity log-ul” pentru a vedea toata activitatea pe pagina dintr-un singur loc.
  • Posibilitatea de a schimba denumirea paginii : pana acum, aveam nevoie de 100 de Like-uri pentru a schimba denumirea paginii de Facebook. Acum, se poate face foarte usor completand un mini formular cu denumirea actuala a paginii, denumirea solicitata si motivul pentru care dorim sa schimbam numele Paginii Facebook.
  • Moderarea mesajelor publicate de utilizatori pe Wall este acum posibila pornind tot din zona de administrare.
  • Meniul cu aplicatii : dispare practic forma traditionala, cea cu Tab-uri, acestea regasindu-se insa in continuare si in varianta Timeline, insa plasate imediat sub cover. Si aici avem conditii de indeplinit, listate in Facebook Platform Policies.
  • Istoricul companiei : Facebook ne ofera acum posibilitatea de a marca momentele importante din istoricul companiei cu ajutorul optiunii Milestones. Ce putem trece aici? Cand a fost infiintata compania, cand a fost deschisa o noua locatie, listarea la bursa, data la care a fost incheiat un parteneriat strategic… O multime de ocazii de a aduce in atentia fanilor momentele cheie, dar si de a spune o poveste.
Filed in: Facebook

About the Author:

Leave a Reply